Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A kerület megkaphatja a normatív állami támogatást

Járóbeteg-szakellátás kapacitás-átcsoportosítása, 2023. évi költségvetés zárszámadásának elfogadása, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tavalyi munkájáról szóló beszámolók jóváhagyása, ezekről döntött a képviselő-testület májusi rendkívüli ülésén.

A grémium jóváhagyta Zugló 2023. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót, így elhárult annak veszélye, hogy a kerület nem kapja meg a számára járó több milliárd forintos normatív állami támogatást az áprilisi ülésen született elutasító határozat miatt.

A képviselők támogatták, hogy a Zuglói Egészségügyi Szolgálat a járóbeteg-szakellátás kapacitás-átcsoportosításával megszervezze a stroke-on átesett kerületi betegek logopédiai rehabilitációját, amely jelentősen hozzájárulhat az érintettek életminőségének javulásához.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A testület elfogadta a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. (Cserepes Kft.) és a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. (Sport Kft.) tavalyi tevékenységéről szóló jelentést, valamint a két intézmény ügyvezetőjének 2023-ra kitűzött teljesítmény-követelmények megvalósításáról szóló beszámolót. A döntés értelmében a Cserepes Kft. vezetője teljes, míg az időközben elhunyt Sport Kft. ügyvezetője időarányos juttatásban részesülhet.

A képviselő-testület elutasította a Zuglói Városgazdálkodási és Közszolgálati Zrt. 2023. évi munkáját összegző tájékoztatót. A napirendi pont tárgyalása során vita alakult ki az önkormányzati tulajdonú cég forrás felhasználásának ügyében. Rózsa András, Várnai László és Victora Zsolt képviselők kérdéseire Bernula István vezérigazgató adott választ.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Az ülésen Hadházy Ákos, a kerület országgyűlési képviselője, Rózsa András és Várnai László önkormányzati képviselők Zugló korábbi főépítésze munkaviszonyának megszüntetése ügyében a sajtóban megjelent állításokkal kapcsolatban tettek fel kérdéseket a polgármesternek. Horváth Csaba válaszában kihangsúlyozta, a híresztelésekkel ellentétben nem ő mondott fel a főépítésznek. Ehhez neki nincs is joga, ugyanis a munkáltatói jogokat a kerület jegyzője gyakorolja, munkaviszonnyal kapcsolatban kizárólag ő dönthet. A polgármester megjegyezte, a korábbi főépítész elbocsátásának okáról az ügy lezárásáig sem ő, sem pedig a jegyző nem nyilatkozhatnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb