Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

Zugló vezetése koszorút helyezett el a Bosnyák téri Páduai Szent Antal-plébániatemplom emléktáblájánál a kommunizmus áldozatainak tiszteletére.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából koszorút helyezett el Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba, a kerület országgyűlési képviselője, valamint Hajdu Flórián, Rózsa András és Szabó Rebeka alpolgármester a Boldog Meszlényi Zoltán Lajos római katolikus vértanú püspök Bosnyák téri emléktáblájánál. A megemlékezésen részt vett Bitskey Bence önkormányzati képviselő is. Az emléktáblához vittek virágot a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak képviselői, illetve az eseményen megjelent zuglóiak is.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

1947. február 25-én hurcoltál el a szovjetek Kovács Béla képviselőt, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Bírósági tárgyalás nélkül a szovjetellenes kémkedés és ellenkormány alakításának hamis vádjával 25 évnyi, a Szovjetunióban letöltendő kényszermunkára ítélték a megszálló szovjet katonai hatóságok. Ezt felidézve fogadta el az Országgyűlés 2000. június 13-án azt a határozatot, amelynek nyomán emléknappá nyilvánították február 25-ét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb