Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A névadó három dimenzióban

A Herman Ottó Általános Iskolában június 10-én hivatalosan is bemutatták azt 3D-s nyomtatót, melyet nemrég egy pályázaton nyertek. Tószegi Attila igazgatótól megtudtuk az új eszközzel az iskola előtt is új dimenziók nyíltak meg, hiszen a jövő tanévben a 3D-adta lehetőségeket minden tantárgy kiaknázhatja majd. A zuglói iskola a 3D-s nyomtatás legfontosabb hazai szereplői által kiírt pályázaton vett részt, és a 413 jelentkező iskola közül sikerült abba a 21-be bekerülnie, mely a három cégtől egy-egy középkategóriás eszközt kapott.

– A cégek valószínűleg értékelték azon törekvéseinket, melyet annak érdekében teszünk, hogy az intézményünket XXI. századi iskolává alakítsuk át – mondta az igazgató. – Nagyon örülünk az új eszköznek, amely a gyakorlati oktatás és a tehetséggondozás terén is nagy segítséget jelent majd nekünk. Az Egressy úti iskola már korábban is élen járt abban, hogy a legújabb eszközöket beépítse az oktatásba. Közel tíz éve az első zuglói intézmény volt, ahol okos táblát használtak. Ebből egyébként ma már 17 darabbal rendelkeznek.

– Szeretnénk az új nyomtatóval hasonló utat bejárni, ezért terveink szerint belátható időn belül növelni szeretnénk az eszközeink számát, melyet a pedagógusok és a diákok a tanórákon is használhatnak majd. Illetve szeretnénk az új nyomtató adta lehetőségekkel a többi iskolát is megismertetni. S, hogy elsőként mit nyomtattak a Hermanban az új eszközön? Próbaképpen Herman Ottó nevével kezdtek, majd a nagy magyar természettudós tiszteletére egy pók következett, legvégül pedig a Herman3D feliratot készítették el.

A június 10-i 3D-s demonstrációt nem mellesleg egy hermanos diák, a nyolcadikos Bagotai Tamás tartotta, aki elsők között „érzett rá” az új eszköz adta lehetőségekre. Tanárai szerint ez nem volt véletlen, Tamás nemrég egy középiskolásoknak kiírt programozói versenyen többedmagával az okos lakások fűtésrendszerének tervezésében is komoly eredményeket ért el. Többek között azt, hogy a középiskolások között az első fordulóban a zsűri a hetedik helyre rangsorolta a munkáját. – Most még csak a legtehetségesebb diákjaink számára jelent új lehetőséget az eszköz, de a célunk, hogy a jövőben minden diákunk megismerje és használni tudja a 3D-s nyomtatót – tette hozzá az igazgató.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb