Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ajándék könyvek

A Hunyadi János Ének-Zenei, Nyelvi Általános Iskola is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez (november 23-27.), amelynek keretében egy különleges programot szerveztek.

– Kerületünk erdélyi testvértelepülése, Alsórákos tőlünk egy 650 km-re fekvő, 3000 lelket számláló magyar lakta település – mondta Pálinkás Katalin, a zuglói iskola vezetője. – Működik ott egy kis falusi könyvtár, sok alsórákosi gyermek örömére. Gáspár Anna könyvtáros azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy ha lehetőségünk van rá, gyűjtsünk magyar nyelvű könyveket a részükre.

Fotó: Hunyadi János Ének-Zenei, Nyelvi Általános Iskola

A lehetőséget az Európai Hulladékcsökkentési Hét biztosította, az iskola vezetése pedig felhívást tett közzé: osztályonként 3 könyvet kértek, amit majd egy nagy csomagban az erdélyi testvértelepülésre küldenek. A kizárólag magyar szerzők tollából származó gyermekirodalmi művek gyorsan összegyűltek, s mivel az osztályok jó részében háromnál is több könyvet hoztak, valószínűleg karácsonyig nemcsak az alsórákosi könyvtár, hanem sok erdélyi család kap olvasnivalót.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb