Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ajándék könyvek

A Hunyadi János Ének-Zenei, Nyelvi Általános Iskola is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez (november 23-27.), amelynek keretében egy különleges programot szerveztek.

– Kerületünk erdélyi testvértelepülése, Alsórákos tőlünk egy 650 km-re fekvő, 3000 lelket számláló magyar lakta település – mondta Pálinkás Katalin, a zuglói iskola vezetője. – Működik ott egy kis falusi könyvtár, sok alsórákosi gyermek örömére. Gáspár Anna könyvtáros azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy ha lehetőségünk van rá, gyűjtsünk magyar nyelvű könyveket a részükre.

Fotó: Hunyadi János Ének-Zenei, Nyelvi Általános Iskola

A lehetőséget az Európai Hulladékcsökkentési Hét biztosította, az iskola vezetése pedig felhívást tett közzé: osztályonként 3 könyvet kértek, amit majd egy nagy csomagban az erdélyi testvértelepülésre küldenek. A kizárólag magyar szerzők tollából származó gyermekirodalmi művek gyorsan összegyűltek, s mivel az osztályok jó részében háromnál is több könyvet hoztak, valószínűleg karácsonyig nemcsak az alsórákosi könyvtár, hanem sok erdélyi család kap olvasnivalót.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb