Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aláírt Bernek Péter

A BVSC-Zugló vezetősége március 8-án meghosszabbította a szerződését Bernek Péter ifjúsági olimpiai bajnok, rövidpályás világ- és Európa-bajnok úszónak.

Az új szerződés 2020. december 31-ig, a tokiói olimpia utáni időszakig szól. A felek – Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke és Bernek Péter úszó – a hosszabbításról szóló dokumentumot március 8-án a Szőnyi úti új uszodaszárny tornatermében egy sajtótájékoztató keretében írták alá.

Bernek Péter korábban a Kőbánya SC sportolója volt, ahol ifjúsági olimpiát, illetve nagymedencés és rövidpályás Európa-bajnoki érmeket nyert. 2014-ben, a berlini világbajnokság után úgy érezte, hogy fejlődése érdekében környezetet és felkészülési módszert is váltania kell.

Ekkor kereste meg Nagy Pétert, a BVSC-Zugló Úszó Szakosztályának vezetőjét. Az edző első lépésben úszásnemet váltatott a tanítványával, és az egykori hátúszóból néhány hónap alatt gyorsúszót faragott. Bernek Péter első komolyabb eredményét a 2014-es dohai rövidpályás világbajnokságon érte el, ahol megnyerte a 400 méteres gyorsúszást. Tavaly a kazanyi nagymedencés úszó-világbajnokságon ugyanezen a távon ötödik lett, majd az év végi Netanyában rendezett rövidpályás Európa-bajnokságon ismét a dobogó tetejére állhatott 400 méteren.

“Nagyon örülök, hogy a BVSC-nél bíznak bennem, és hosszú távra terveznek velem. Én az első pillanattól kezdve jól érzem magam az egyesületnél, jó társaságban úszhatok, és kiváló szakmai stáb irányítja a felkészülésemet. A klub vezetése pedig anyagilag és erkölcsileg is minden támogatást megad a számomra” – mondta Bernek a szerződéshosszabbítás után.

Az úszó a következő négy hétben Floridában készül. Hazaérkezését követően elindul az országos bajnokságon és az Európa-bajnokságon, ám mindkét versenyt csak a felkészülés állomásának tekinti, a formaidőzítést augusztusra tervezi.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb