Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Apa és lánya akadályozta meg egy idős asszony kifosztását

Főkapitányi elismerésben részesült Sivadó János zuglói rendőr és 10 esztendős kislánya, Zselyke, akik április 1-én az Örs vezér terén bűncselekményt akadályoztak meg.

Sivadó János rendőr főtörzsőrmester, zuglói körzeti megbízott április 1-én éppen szabadnapos volt. A négygyermekes családapa 14 óra körül a 10 esztendős Zselykéért indult az iskolába. Útközben elhaladt három nő mellett, és óhatatlanul is meghallott néhány szót a beszélgetésükből. Sivadó Jánosban pedig azonnal beindultak a rendőrreflexek, mert a pénzről és felújításról szóló mondatfoszlányok hatására alaposabban megnézte a három nőt. Ekkor látta és hallotta meg, hogy két fiatalabb nő arról próbál meggyőzni egy idős asszonyt, hogy a bankban nincs biztonságban a pénze.

Az iskola pont a közelben volt, és Zselykére sem kellett sokat várnia a rendőrnek, aki a lányával azonnal a három nő nyomába eredt. Közben az édesapa elmagyarázta a tízéves gyermeknek, hogy szerinte mire készül a két nő az idős nénivel szemben. Zselykének sem kellett több, hisz életében először részese lehetett egy bűncselekmény megakadályozásának. Apa és lánya a közeli takarékszövetkezetig követték a feltételezett elkövetőket és gyanútlan áldozatukat. Itt látták, hogy az idős nő bemegy a fiókba, még a két nő kint várakozik.

Zselyke édesapja kérésére úgy tett, mintha cipőt kötne, majd játszadozni kezdett. Addig Sivadó János értesítette a szolgálatos kollégáit a feltételezett bűncselekményről. Időközben az idős asszony kijött a takarékszövetkezetből, ahonnan, mint később kiderült, 200 ezer forintot vett ki, a két nő pedig azonnal körbe állta, megpróbálták elvonni a figyelmét, és közben kilopni a pénzt a táskájából. A rendőrök időben a helyszínre értek, és mindkét nőt elfogták, előállították a kerületi kapitányságra, ahol kifosztás bűntettében indítottak ellenük vizsgálatot. Az elkövetőket, akik a kihallgatásuk során elismerték, hogy el akarták lopni az idős asszony pénzét, a bíróság előzetesbe helyezte.

Sivadó Jánost és Zselykét dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest főkapitánya április végén jutalomban részesítette.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb