Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Arculatváltás székházavatással a BVSC-nél

A BVSC-Zugló a sportélet leállása és lassú újraindulása ellenére is július 23-án három újdonsággal hívta fel magára figyelmet: a kerület legnagyobb sportegyesülete felavatta a tavaly felújított Szőnyi úti székházat, tisztújító küldöttgyűlést tartott, majd a sajtó képviselőinek bemutatta a klub új címerét.

Időrendi sorrendben előbb a szakosztályok képviselői szavaztak az egyesület vezetésére, és a döntés egyhangú volt: a korábbi elnökség újabb öt évre kapott bizalmat. Ezek szerint 2020-2025 között Szatmáry Kristóf elnökként, Tóth Sándor alelnökként, Szentpáli Gábor pedig ügyvezető elnökként irányítja majd a zuglói sportegyesületet. A klub tiszteletbeli elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester is jelezte, hogy a klubbal való kapcsolatát budapesti politikusként is örömmel megtartaná.

Szatmáry Kristóf „székfoglalójában” elmondta, az idei év elején a kormány jóváhagyta a klub fejlesztési terveit, így gyakorlatilag hatályba lépett az a 2013-as sporttörvény-módosítás, amely Tatai úti sportlétesítményt, illetve a Szőnyi út Városligeti felén levő egykori MÁV-területet is a BVSC-Zugló használatába adta. Ennek eredményeként Zuglóban, a Belvároshoz közel nagyjából 25-30 hektárnyi területen lehet már sportfejlesztéseket végrehajtani.

Fotó: Balogh Róbert

Nem az új sportfejlesztésekhez, hanem még a korábbiakhoz kapcsolódott a klub Szőnyi úti székházának a felújítása. Az elmúlt egy évben TAO-támogatásból és önkormányzati önrészből kívül-belül megújult az épület, melynek első emeletén egy tornatermet és egy minden igényt kielégítő 250 négyzetméteres konditermet is kialakítottak a sportolók részére. A tervek szerint ezt a termet szeptembertől a nagyközönség számára is megnyitják majd. Az új épület pedig az immár NB III-as felnőtt labdarúgó-csapatnak is otthont ad. A székház ünnepélyes avatóján a nemzeti színű szalagot a frissen megválasztott elnökségi tagok, Szatmáry Kristóf, Tóth Sándor, Szentpáli Gábor, Tollingász Nóra és Fekete Sándor vágták át.

Fotó: Balogh Róbert

Ugyancsak a július 23-i ünnepi sajtótájékoztatón mutatták be a BVSC-Zugló új logóját is. Az új címert pályázat útján választották ki, a kiírásra körülbelül 100 tervezet érkezett, melyből az elnökség négyet választott ki. Ezt a négyet a honlapon szavazásra bocsátották. Körülbelül ezren voksoltak a címerekre. Az egyesület vezetése a címerváltást a klub arculatváltásával magyarázta. A korábbi logót ugyanis még a MÁV-hoz való kötődés jellemezte, ám a vasúttársasággal való kapcsolat már csak az egyesület nevében létezik, a klub ma már a saját lábain áll, és évről évre dinamikusan fejlődik. Ennek a dinamikus fejlődésnek a legnagyobb eredménye, hogy a 2012-2013-as szezon hétszázfős utánpótlását 7-8 év alatt 2600 főre sikerült feltornázni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb