Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átadták az ADHD centrumot

Hétfő délután átadták az ADHD centrumot a Bethesda Gyermekkórházban. A központban a hiperaktív és figyelemzavaros gyerekeket kezelik.

Túlmozgékonyság, figyelemzavar, feledékenység, szórakozottság, esetenként türelmetlenség – ezek a tünetek jellemzőek az ADHD-s (hiperaktív, figyelemzavaros) gyerekekre. Rájuk sokszor mondják, hogy rosszak, neveletlenek, ezért nagyon fontos a szűrés és a kezelés. Magyarországon csupán ötezren részesülnek szakszerű ellátásban, holott húszezer gyereknek lenne rá szüksége, pedig az ADHD hatékonyan kezelhető, ha időben felismerik. “Nagyon fontos a célzott és pontos kezelés. A kivizsgálás után gyógyszeres terápiát alkalmazunk, tanácsot adunk a családnak, és gondozzuk, figyelemmel kísérjük a gyerekeket” – magyarázta a Zuglói Lapoknak Dr. Csiky Miklós gyermekgyógyász pszichiáter, az ADHD centrum vezetője.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

A kórház főigazgatója örömünnepnek nevezte az átadót. Dr. Velkey György azt mondta, hatalmas összefogás eredményeképpen jött létre a központ, többen is melléjük álltak a jó cél érdekében. A legnagyobb támogatást – 3 millió forintot – a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától (BKIK) kapták, amit a szervezet egy jótékonysági bálon gyűjtött össze. “Tudjuk, hogy 3 millió forint csak csepp a tengerben. Bár többet tudnánk adni. Ígérem, hogy a kamara a jövőben is minden lehetséges módon támogatni fogja az intézményt, és a maga eszközeivel hozzájárul a kis betegek gyógyulásához” – fogalmazott az ünnepségen Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb