Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Athénban szépen villant a zuglói kard

A BVSC-Zugló tehetsége, Pusztai Liza csapatban és egyéniben is kiválóan szerepelt a március első hétvégéjén megrendezett athéni női kardvívó Világkupán. Ezüst illetve bronzéremmel kétszer is dobogóra lépett.

Március 7-én rendezték meg az athéni női kardvívó Világkupát, amely fontos állomása az olimpiai kvalifikációs küzdelemsorozatnak. A magyar vívók kimagaslóan, a csapat egyetlen zuglói tagja pedig szenzációsan teljesített. A BVSC-Zugló 18 esztendős tehetsége, Pusztai Liza a felnőtt válogatottért még a két héttel ezelőtti poreci korosztályos Európa-bajnokságot is kihagyta – pedig ő volt annak a versenynek a nagy esélyese -, és minden idegszálával a március eleji athéni Világkupára készült. Tudta, egy esetleges jó csapatszereplés révén közel kerülhet nagy álmához, a tokiói szerepléshez.

A görög fővárosban Liza könnyedén bebizonyította, hogy komolyak a szándékai. Az egyéni versenyben rutinos idősebb vívókat is megszégyenítő módon vette az akadályokat, és jutott a döntőbe. Ahol ugyan nem sikerült nyerni, de 18 évesen egy ilyen fontos és erős felnőtt versenyen több mint bravúr dobogóra állni. Lizának ráadásul kedvelt versenyhelyszíne Athén, ahol immár harmadik alkalommal sikerült felnőtt világkupa-érmet szerezni.

A magyar női kardvívás szempontjából viszont sokkal fontosabb volt a csapatverseny az egyéninél (vívásban, ha egy csapat kijut az olimpiára, az abban a számban négy vívó részvételét jelenti, ám egyénileg nemzetenként csak egy versenyző kvalifikálhat az olimpiára), így a szakvezetés – amely, persze nagyon örült Liza ezüstérmének – elsősorban a csapatversenyre fókuszált. Szerencsére Lizában a nehéz egyéni versenyt követően is megmaradt a lendület, és nagy szerepet vállalt abban, hogy a csapat bronzérmes lett. És csak egy hajszálon múlott a még jobb szereplés, ám a nagy esélyes oroszoktól az elődöntőben 44-42-ről 44-45-re kikapott a csapat. Ha azon a találkozón Lizának sikerült volna a győztes találatot bevinnie, már meglenne a kvóta, így a döntés az utolsó, belgiumi világkupára marad.

Jelen állás szerint a magyar női kardcsapat ott lesz Tokióban, az utolsó versenyen már csak arra kell figyelnie, hogy az ukránokkal szembeni előnyét megőrizze.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb