Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az 1956-os forradalomra emlékeztek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulójára emlékeztek pénteken a zuglóiak. Az eseményen Ámon Antal egykori emigráns mondott ünnepi beszédet.

Az önkormányzat rendezvénye a hagyományoknak megfelelően a Bosnyák téri Páduai Szent Antal templom falán elhelyezett emléktáblánál kezdődött, ahol a megjelentek verssel és mécsesgyújtással emlékeztek a forradalom hőseire és áldozataira.

Fotó: Balogh Róbert

Ezt követően a Forradalom terén Ámon Antal, a POFOSZ 1956-os Hagyományőrző Tagozatának elnöke mondott beszédet, aki a forradalom leverése után Ausztráliába menekült. Ámon arról beszélt, hogy az új hazájában az emberek miként viszonyultak a magyar szabadságharchoz.

A beszédet követően a pártok, intézmények, civil szervezetek képviselői és magánszemélyek megkoszorúzták az 1956-os forradalom és szabadságharc zuglói hőseinek és áldozatainak emlékművét.

Fotó: Balogh Róbert

Az önkormányzat nevében Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka alpolgármester, Hajdu Flórián alpolgármester, a magyar országgyűlés MSZP frakciója nevében Tóth Csaba, a Fidesz képviselőcsoportja részéről Szatmáry Kristóf helyezte el a megemlékezés virágait.

Az eseményen Kertész Péter színművész, Juhász Kristóf és Nagy Dorottya, a Szent István Gimnázium tanulói léptek fel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb