Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az FBI által keresett férfit fogtak el Zuglóban

Nemzetközi körözés alatt álló férfit fogtak el a miskolci rendőrökkel is együttműködve Zuglóban. Sok egyéb mellett a 2007-ben történt eset, a túszejtés lett a veszte.

2007-ben az Egyesült Államokban egy párt elraboltak, megkötözték és egy pisztollyal sakkban tartották őket, majd beléjük fecskendeztek egy állítólagosan halált okozó vírust, melynek az ellenszerét csak egy magas összeg fejében kívánták beadni nekik. A sértettek bankjának azonban gyanússá vált az eset, ezért megtagadta a tranzakciót. Az elkövetők ezt követően altatót adtak áldozataiknak, majd a kocsijukkal elhajtottak a helyszínről. A police.hu tájékoztatása szerint az FBI-nak sikerült beazonosítania az elkövetőket, akik ellen egy New Haven-i bíróság 2012-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. Az egyik elkövetőt, Stefan Alexandru B.-t az FBI az egyik legveszélyesebb bűnözőnek minősítette, ezért 10 ezer dolláros pénzjutalmat is felajánlották a nyomravezetőnek. Ennek ellenére a férfit 2007 óta hiába keresték a hatóságok.

Idén nyáron azonban a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói olyan információhoz jutottak, amely alapján gyanítható volt, hogy az elkövető Magyarországon bujkál. A borsodi rendőrség segítséget kért a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályától, hogy a férfi tartózkodási helyét lokalizálni tudja. Ez olyannyira sikerült, hogy Stefan Alexandru B.-t augusztus 16-án a rendőrség fejvadászai és a készenléti rendőrök várták a Paskál strand előtt. A nemzetközileg körözött bűnöző a zuglói strandolást követően gyanútlanul sétált a rendőrök karjaiba. A férfit őrizetbe vették, a kiadatásáról pedig a bíróság fog dönteni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb