Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Becsületbronz

Bronzérmes lett a magyar női vízilabdaválogatott a hazai rendezésű olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. Zuglói játékosoknak is köszönhetően.

A csapatban, melyben két zuglói játékos, Leimeter Dóra és Gyöngyössy Anikó (mindketten a BVSC-Zugló színeiben pólóznak) is helyet kapott, az egész Eb-n kimagaslóan teljesített, egyetlen apró megingása volt csak a spanyolok elleni elődöntő negyedik negyedében, amikor döntetlen állásnál négy góllal hagyták elmenni az ellenfelet. Ezt ugyanis már lehetetlen volt behozni.

Az olimpiai kvalifikáció viszont pont ezzel az elődöntőben elszenvedett egy gólos vereségen múlott. (Olimpiai kvótát csak az Európa-bajnok kap, illetve, ha a már kvótával rendelkező spanyolok az egyik döntősök, akkor már a fináléba jutás is olimpiai részvételt jelent.) Bíró Attila tanítványai azonban a csalódás ellenére is komolyan vették a bronzmérkőzést, melyet nagy csatában 10-8-ra megnyertek az örök rivális hollandok ellen. Csak érdekességképpen a harmadik helyért rendezett találkozón is már három góllal vezetett az ellenfél a harmadik negyedben, ám a spanyolok elleni elődöntővel szemben akkor még maradt annyi ideje a magyar csapatnak, hogy fordítani tudjon.

Ezzel a bronzéremmel az olimpiai kvóta még nem úszott el, márciusban ugyanis a kvótával nem rendelkező országok számára olimpiai selejtezőt rendeznek majd, amelyen a magyar csapatnak minden esélye megvan a tokiói részvétel kiharcolására.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb