Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Beindult a civil élet is Zuglóban

Közel 30 kerületi szervezet jelent meg azon a zuglói Civil Információs Fórumon, amit Sokacz Anikó, Zugló Önkormányzatának civil és nemzetiségi tanácsnoka (Pécsi Diána és Sógor László képviselőkkel) hívott össze a Házasságkötő teremben.

Nagyon örülök, hogy hosszú idő után ismét személyesen tudunk találkozni – mondta a tanácsnok. – Sajnos a COVID miatt mostanában csak kiscsoportban vagy online volt lehetőségünk a megbeszélésekre. Szeretném mindenkivel tudatni, hogy idén szeptemberben is megszervezzük majd a Civilek Utcáját, ahol minden szervezetnek lehetősége lesz a bemutatkozásra.

Célunk, hogy átdolgozzuk, frissítsük az eddigi pályázati rendszerünket – tette hozzá Sokácz Anikó -, és ehhez várjuk a civilek észrevételeit, javaslatait. A pályázatot egy munkacsoport fogja majd kidolgozni, amit ezt követően ki tudunk majd írni. Fontos, hogy gyorsak és hatékonyak legyünk, mert civil oldalról is az az igény, hogy a támogatásokhoz ne csak ősszel, hanem már hamarabb hozzá tudjanak jutni, így ugyanis könnyebben tudnak tervezni is.

Sokácz Anikó elmondta, a civil szervezeteknek továbbra is lehetőségük van ingyenesen fénymásolni a Zuglói Civil Házban, illetve az önkormányzat, abban az esetben, ha erre igény van, továbbra is biztosítaná az ingyenes könyvelési tanácsadást a szervezeteknek.

Amiben segítséget várunk – mondta Balogh Judit a Fauna Alapítvány képviseletében (és a többi civil szervezet nevében is) -, hogy az 1%-os felajánlás minél több emberhez eljusson, illetve, hogy a civil szervezetek tevékenységéről is minél többen értesüljenek. A civilek ugyanis ingyen dolgoznak Zuglóért, ennek ellenére az általuk működtetett szervezeteknek nagyon színes programkínálata van.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb