Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bravúr az Euroligában

A magyar csörgőlabda-válogatott két csapata az Euroliga második és harmadik helyét is megszerezte, miután legyőzte az A csoportos Szlovéneket a pécsi döntőben.


A csörgőlabdában az Euroliga három szomszédos ország, Szlovénia, Horvátország és Magyarország közös nemzetközi tornája. Mindhárom ország két-két csapatot nevezett a küzdelembe, és a hat együttes négy fordulóban mérkőzött meg egymással. A verseny döntőjét április végén, Pécsen rendezték.

Az elődöntőben a 2-es számú magyar csapatnak 5-4-re sikerült legyőznie az egy osztállyal feljebb játszó szlovének 2-es csapatát, a döntőben azonban még túl erősnek bizonyult a számukra a szlovén 1-es gárda. A bronzmérkőzésen pedig a magyar 1-es csapat is legyőzte a szlovén 2-eseket, így a tornán a szlovén 1-es csapat mögött a két magyar gárda állhatott a dobogóra.

A túlnyomórészt zuglói sportolókból álló magyar csörgőlabda-válogatott már a jövő évi B csoportos Európa-bajnokságra készül, azzal a nem titkolt céllal, hogy megpróbál visszakerülni az A csoportba. Ehhez a tornán majd az első három között kell végeznie.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb