Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Családi napot és sportversenyeket tartottak a Mezőben

Pedagógusok, szülők és diákok sorversenye, több állomásos vetélkedő, iskolai Ki mit tud? döntő – többek között ezeken vehettek részt mindazok, akik megjelentek a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola családi napján. A versenyeken legjobban szereplő diákcsapatoknak az önkormányzat ajándékát Horváth Csaba polgármester adta át.

A délelőtti sorversenyen az iskola mind a 27 osztályának indult egy csapata. A tíz állomásos vetélkedőn a helyzetfelismerésé, a problémamegoldásé és kommunikációé volt a főszerep.

Délután rendezték meg az iskolai Ki mit tud? döntőjét, majd a családi nap karaoke versennyel zárult, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt nevezhettek. Ezen túlmenően az érdeklődők az iskolai pszichológus vezetésével relaxációs gyakorlaton vehettek részt. Volt óriáscsocsó, illetve a kisiskolásokat ugrálóvár és céldobó verseny várta.

Horváth Csaba érmet akaszt egy diák nyakába

– Ez a családi nap nem csupán egy sport és kulturális rendezvény, ez annál sokkal több – hangsúlyozta Horváth Csaba polgármester a díjak átadását megelőzően, kiemelve: ezen a napon ugyanis a szülők kötetlenebb formában találkozhattak, kapcsolatot teremthettek azokkal a pedagógusokkal, akikre naponta rábízzák a gyermeküket, és amely személyekkel csemetéik hétközben sokszor több időt töltenek, mint családi körben.

A polgármester szerint, ma is érvényes a mondás, hogy az iskola a gyerekek második otthona, ezért fontos, hogy az oktatási intézmények minden tekintetben olyanok legyenek, hogy a tanulók ezt így is érezzék.

– Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a rendezvényeink – tájékoztatott Gombár Erzsébet, a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola intézményvezetője, hozzáfűzve: ezeket most ezzel a családi nappal igyekeztek bepótolni. Az eseményt szándékosan a tanév végére időzítették, hogy a szülők is jelen lehessenek a rendezvényen, amire már nagy igény volt, hogy az elmaradt nagyszabású farsangi és egyéb megmozdulások után végre legyen egy olyan nap, amelyet az iskola munkatársai, a szülők és a gyerekek szórakoztató formában együtt tölthetnek el.

Családi nap a Mezőben illusztráció

– Örülök, hogy a pandémia miatti korlátozások megszűntével végre ismét lehet a pedagógusok, a szülők és a diákok részvételével egész napos szórakoztató rendezvényt tartani – jelentette ki Hevér László György a körzet önkormányzati képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke, hozzátéve: számára is fontos a családi nap, ezért is támogatta adománnyal a rendezvényt. A képviselő reményét fejezte ki, hogy az iskola megalakulásának ötvenedik évfordulóját jövőre hasonló, nagyszabású, színvonalas programmal ünneplik meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb