Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csökkentett üzemmódban, biztonságos őrizet mellett működik a Bosnyák téri termelői piac a koronavírus-járvány idején

Hétvégén csökkentett üzemmódban, az átlagosnál kisebb forgalommal ugyan, de továbbra is működött a Bosnyák téri termelői piac. A vásárlók, az árusok, a kereskedők és az őstermelők egészségének megóvása érdekében a zuglói városvezetés rendkívüli biztonsági intézkedéseket hozott, melyek révén a piac látogatói megszokott helyükön szerezhették be az alapvető élelmiszereket a koronavírus-járvány idején is.

Az önkormányzati piac területét kívülről a XIV. kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai és a Zuglói Önkormányzat Rendészet tagjai, belülről a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) munkatársai őrizték. Mindhárom szolgálat feladatai az általános, az egész országra kiterjedő egészségügyi veszélyhelyzet és a helyhatóság különleges, a járvány féken tartását célzó, megelőző rendelkezései miatt jelentősen kibővültek.

A piacüzemeltetés új, rendkívüli szabályainak értelmében mostantól kezdve csak a közszükségleti termékek árusítására van lehetőség, az úgynevezett „lomis” holmik értékesítésére a rendelkezés visszavonásáig nincs.

Az árusok, kereskedők és őstermelők számára kötelező a kézfertőtlenítő és a gumikesztyű használata, amelyek rendeltetésszerű alkalmazását a szintén kötelezően védőmaszkot, gumikesztyűt viselő rendfenntartók, vagyonőrök folyamatosan ellenőrizték. Mindezeket az eszközöket sok árus a saját árusító asztalánál a vásárlók részére is elérhetővé tette.

Fotó: zknp.hu

A piacon kézfertőtlenítő pontokat hoztak létre a vásárlóknak, akik a megfelelő kézmosásról tájékoztató táblákon kaptak ismertetést, a személyek közötti legalább egyméteres távolság betartására pedig sorban álláskor feliratok hívták fel a figyelmet, amit a vásártéri hangosbemondó rendszeresen megerősített. A bejáratoknál és a közlekedő terület burkolatára felfestve szintén több részen szerepelt ugyanez a tájékoztatás.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb