Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egész éjjel takarították az esővizet az Uzsokiban

A hétfő esti nagy eső, amely a balatoni települések mellett Budapestet sújtotta a legjobban, Zuglót sem kímélte. Az egyik legnagyobb közintézményben, az Uzsoki Utcai Kórházban órákon át hömpölygött a víz.

Dr. Ficzere Andrea, a kórház főigazgatója elismerően nyilatkozott kollegáiról, akik hétfőről keddre virradó éjszaka végig azon dolgoztak, hogy a beázás sújtotta osztályokat alkalmassá tegyék a betegek fogadására.

Nagyon sok helyen beázott az épület – tudtuk meg Ficzere Andreától. – A legnagyobb kár az alagsori részlegeket, a Sürgősségi Betegellátó Osztályt, a Traumatológiát, a Patológiát, a Művese Osztályt és az Izotópdiagnosztikát érte.

A károk felmérése még zajlik, de az biztos, hogy több gép és eszköz is megsérült az épületben. Az éjszaka folyamán úgy tűnt, hogy a sürgősségi betegellátást és a traumatológia kezeléseket hosszú időre fel kell függeszteni, ám, miután a tűzoltók kiszivattyúzták az alagsorból a 30-40 centi magasan álló vizet, valamint sarat, a kórház dolgozói és sok családtagjuk is nekiállt fertőtleníteni, majd takarítani a területet. Ennek köszönhetően reggelre már jelentősen javultak a körülmények. A traumatológiai rendelést ideiglenes helyen ugyan, de megkezdték, a sürgősségi betegellátást viszont augusztus 18-án estig még szüneteltetni kell. Szerencsére az intézmény két legértékesebb eszköze, a CT és az MR gép – amelyek szintén az alagsorban találhatók – sérülés nélkül megúszták az augusztus 17-i nagy esőt. Az intézmény azonban továbbra is veszélyben van, hiszen a meteorológusok a következő napokra is hasonló időjárást jósoltak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb