Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elfogadták a jövő évi adórendeletet

A képviselő-testület csütörtöki ülésén megalkotta Zugló 2016. évi adórendeletét.

A képviselők úgy döntöttek, a lakosság számára nem vezetnek be új adókat. Az építményadó változatlan marad, bevezetik a telekadót, az idegenforgalmi adó mértékét pedig növelik.

Az ülésen a hajléktalanság felszámolását, valamint a hajléktalanok társadalomba való visszailleszkedését segítő programról is határoztak. A képviselő-testület megalkotta Zugló hajléktalanügyi koncepcióját és cselekvési tervét, emellett egy kerületi hajléktalan módszertani központ létrehozásáról is döntött. A képviselők arról is határoztak, hogy a rászoruló zuglói személyeknek és családoknak az önkormányzat egyenként tízezer forint értékű karácsonyi élelmiszercsomagot ad.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén arról döntött, hogy a lakossági tájékoztatást végző szervezet szerkezetét átalakítja, működtetését hatékonyabbá teszi, így a Zuglói Lapokat januártól a polgármesteri hivatal adja ki.

A zuglói polgármesteri hivatal év végi munkarendjét úgy módosították, hogy 2015. december 28. és 2015. december 31. között igazgatási szünetet rendeltek el. Az adóügyi, anyakönyvi, építéshatósági, szociális és egyéb haladéktalan intézkedést igénylő esetek megoldására ügyelet működik majd a hivatalban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb