Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt Ambrus Miklós

Hosszan tartó betegség után, 86 éves korában elhunyt Ambrus Miklós olimpiai bajnok vízilabdázó, Zugló díszpolgára.

A Ferencváros ötszörös magyar bajnok kapusának Egerben kezdődött a pályafutása. A vidéki egyesület játékosaként lett tagja az akkori vízilabda-válogatottnak, mellyel 1962-ben aranyérmes lett a lipcsei Európa-bajnokságon. Ezt követően a fővárosi zöld-fehér klubba igazolt, és ezzel párhuzamosan 1963-ban Zuglóban telepedett le.

Így már kerületi lakosként vett részt az 1964-es tokiói olimpián, melyen ismét aranyérmes lett. 56 éven keresztül – egészen a haláláig – lakott Zuglóban, melyre mindig nagyon büszke volt.

A kerületi önkormányzat 2013-ban díszpolgári címmel köszönte meg neki kötődését, emellett kiemelkedő sportsikerei elismeréseként Magyar Sportért-díjat kapott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb