Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Emléktáblát kaptak a zuglói bajnokok

A zuglói olimpiai bajnokok tiszteletére állíttatott emléktáblát a zuglói önkormányzat és a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. a Bosnyák téren április 6-án.

Az újkori olimpiák történetében eddig 168 aranyérmet szerzett a magyar sport, ezekből 26 érem pedig zuglói sportoló nevéhez fűződik. Az ő tiszteletükre állíttatott a zuglói önkormányzat és a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. emléktáblát a Bosnyák téren. Ennek kezdeményezője Rátonyi Gábor, Zugló korábbi polgármestere volt, aki komoly versenyzői, edzői és sportvezetői múlttal rendelkezik. Az emléktábla állításáért tett erőfeszítéseit Karácsony Gergely jelenlegi polgármester is megköszönte neki. A tábla fontosságát a rendezvény díszvendégei, olimpiai bajnok sportolók, a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői és az egyesületek vezetői is méltatták.

Fotó: Képszerkesztőség

A zuglói olimpiai emléktáblán – melyen a felnőtt bajnokok mellett az ifjúsági olimpián és a sakkolimpián győztes sportolók nevei olvashatók – jelenleg 30 név látható. A tábla egyharmada azonban még üres: ide hamarosan új nevet, neveket véshetnek, hiszen több zuglói sportoló is éremeséllyel utazik a nyáron a riói olimpiára.

Zugló eddigi bajnokai: Ambrus Miklós, Berki Krisztián, Bóbis Gyula, Erdős Sándor, Énekes István, dr. Fenyvesi Csaba, Gedó György, Gyenge Valéria, Horkai György, Kapás Boglárka, Keresztes Attila, dr. Konrád János, Kökény Roland, Littomericzky Mária, Magay Dániel, Märcz Tamás, Mendelényi Tamás, Mendelényiné Ágoston Judit, Novák Dezső, Papp László, Péni István, Polyák Imre, Sax Gyula, Szabó Gabriella, Szécsi Zoltán, Székely Éva, Szekeres Pál, Tordasi Ildikó, Vadász László és Wladár Sándor.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb