Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Esélyegyenlőségi nap a szemléletformálás jegyében

A fogyatékkal élők, vagy bármely más okból hátrányos helyzetű emberek napi gondjaira, életmódjára, esélyeire hívta fel a figyelmet az önkormányzat az Esélyegyenlőségi napon. Május 4-én szemléletformáló és érzékenyítő programokkal készültek a szervezők.

A színpadi előadásokkal, bemutatókkal színesített délutánt Karácsony Gergely polgármester nyitotta meg, aki beszédében az esélyegyenlőség fontosságára, a hátrányok ledolgozásának lehetőségére hívta fel a figyelmet.

– Sokszor mondjuk, és hiszünk is benne, hogy minden ember egyenlőnek születik, de már a születésünk pillanatában sok minden eldől, ami meghatározza az esélyeinket. Amikor azt mondjuk, hogy minden ember egyenlőnek született, akkor nem a velünk hozott különbözőséget akarjuk elhazudni, hanem egy olyan világot szeretnénk, ahol le lehet dolgozni a hátrányokat. Azért tartunk Esélyegyenlőségi napot, hogy megismerjük egymást, a különböző élethelyzetekben élő embereket, a szervezeteket, akik azért dolgoznak, hogy a különbségek a lehető legkisebbek legyenek – fogalmazott a polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő-testület idén másodjára ítélte oda a Zuglói Esélyegyenlőségi Díjat. Az elismerésben ezúttal Adler Katalin, a Zuglói Közbiztonsági Non-Profit Kft. prevenciós koordinátora, illetve a Myrai Vallási Közhasznú Egyesület részesült. A díjak átadásakor Karácsony Gergely polgármester hangsúlyozta, a díjazottak két speciális, és nagyon fontos területen, a drogprevenció és a lakhatás területén dolgoznak, bonyolult kérdésekre bonyolult, de jó válaszokat adnak.

A Zuglói Civil Ház színpadán egymást váltották a fellépők, az előtérben pedig különböző civil szervezetek, intézmények mutatkoztak be, de volt arcfestés, kézműves foglalkozás és ingyenes masszázs is. A program a Nemadomfel Együttes koncertjével zárult.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb