Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fejtörő díjkiosztó

Harmincöt megfejtés érkezett a Studium Generale Zuglói Egyesület által meghirdetett Őszi fejtörőre. A 12 kérdést tartalmazó feladatlapot ezúttal Mezei Andrea töltötte ki a legjobban.

A Studium Generale Zuglói Egyesületet 1990-ben tanárok alapították azzal a céllal, hogy tehetséggondozást végezzenek, és korrepetálják a rászoruló gyerekeket. Azóta bővült a tevékenységük, többek között könyvtárat működtetnek, szabadidős programokat szerveznek időseknek, és szellemi vetélkedőket állítanak össze.

 

“Célunk, hogy minél többen csoportosan oldják meg a feladatokat, mert annak van ismeretstabilizáló hatása” – mondta Cseh Mária, az egyesület biológia-kémia szakos tanárnője, a hatodik Őszi fejtörő kérdéssorának összeállítója. “Szeretnénk, ha legközelebb minden zuglói iskolába eljutna a feladatlap, és sok család is jelentkezne a vetélkedőre” – tette hozzá.

A fejtörő kérdésire a résztvevők otthon dolgozhatták ki a válaszokat. A pályázatra ezúttal 35 megfejtés érkezett, a legfiatalabb beküldő 9 éves volt. A feladatlapra maximálisan 97 pont volt adható. Az első helyezett, Mezei Andrea 96 pontot ért el, míg a második, Gulyás Józsefné 95 pontot. A harmadik helyen öten végeztek, 94 ponttal. Ők mindannyian a zuglói önkormányzat csomagját vehették át, a többi megfejtő pedig emléklapot és apró ajándékot kapott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb