Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fél lábbal már a riói olimpián Szász Emese

A Zuglóban élő vívóklasszis az olaszországi Legnanóban rendezett világkupán szerzett bronzérmet, mellyel megerősítette helyét a kvalifikációs rangsor élmezőnyében.

A Legnanóban rendezett világkupán 233 vívó, köztük több magyar sportoló is indult, közülük azonban csak Mihály Katának sikerült a 64-es főtáblára jutnia. Szász Emese – korábbi remek szerepléseinek köszönhetően – ekkor kapcsolódott be a versenybe, és azonnal sikerült felvennie a ritmust.

Bár a kieséses versenyben Szász Emese két alkalommal is csak a hosszabbításban győzött, végül egészen az elődöntőig menetelt. Itt azonban ismételten hosszabbításban vereséget szenvedett kínai ellenfelétől, és ezzel a harmadik helyen fejezte be a versenyt. A Zuglóban élő sportoló a londoni olimpia előtt csak az utolsó pillanatban – a kontinentális selejtezőn – vívta ki az olimpiai szereplés jogát. Úgy fest, ezúttal nem szeretné az utolsó pillanatra hagyni a kvalifikációt.

Egyelőre azonban úgy tűnik, a londoni olimpiához hasonlóan Rióban is csak magára számíthat majd, mert a magyar női párbajtőr válogatottnak már csak matematikai esélye van a kvalifikációra. A legnanói versenyen is csak a 13. helyen végzett a csapat, ami azt jelenti, hogy ismét távolabb kerültek a kvalifikációt érő helyektől.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb