Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fokozott figyelem a rendkívüli hidegben

A várható szélsőségesen hideg időjárás miatt fokozott ellenőrzést végez a kerület utcáin, terein a Zuglói Önkormányzati Rendészet és a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A rendvédelmi szervezetek mindent megtesznek azért, hogy a kerületben ne következhessen be fagyhalál, és ebben természetesen segíti őket a kerület két utcai szociális, hajléktalan emberek ellátásával foglalkozó szolgálata is.

A következő napokban az önkormányzati rendészek rendkívül sűrűn, éjjel-nappal járőröznek majd Zugló közterületein, főleg a kiemelten kockázatos helyeken, ahol a hajléktalanok meg szokták húzni magukat a fagy elöl menekülve. Hétvégén, amikor a leghidegebb idő várható, folyamatosan forró teát készítenek és hordanak szét majd a rendészek, illetve gondoskodnak arról is,  hogy lehetőség szerint mindenki fedél alatt, meleg helyen töltse ezeket a napokat. Ennek érdekében az önkormányzati rendészet már felvette a kapcsolatot a hajléktalanellátó szervezetekkel, hogy szükség esetén azonnal segítséghez jussanak a krízishelyzetben lévők.

A kihűlés veszélye közterületen tartózkodók esetében a legnagyobb, de sajnos fűtetlen lakásban is előfordulhat, különösen idősebb emberek esetén. Ezért kérjük, ha esetleg tudomása van rosszul fűtött lakásban tartózkodó emberről, jelezze azt az Önkormányzati Rendészet ügyeletes számán: + 36 1 2112233. Ha közterületen lát segítségre szoruló embert, a Rendészet ügyelete mellett a kerület utcai hajléktalan ellátó szolgálatát is hívhatja:

  • Myrai Vallási Közhasznú Egyesület (munkaidőben): +36 70 333 6610
  • Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata (non-stop ügyelet): +36 1 338 41 86
Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt