Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Folytatódik a Komposztprogram

A tavaszi akcióhoz hasonlóan újra lehet komposztkereteket igényelni. A jelentkezési határidő szeptember 14.

“A program egy újabb lépés annak érdekében, hogy a zuglóiak egy zöld és fenntartható kerületben élhessenek” – mondta a Zuglói Lapoknak Szabó Rebeka alpolgármester. “Várjuk a kertes- és társasházak lakóinak jelentkezését, a közintézményekben pedig felmérjük az igényeket. Nagyon sok pénzt költünk a zöldhulladék gyűjtő zsákokra. Az a cél, hogy ezek nagy részét kiváltsa a komposztláda” – magyarázta az alpolgármester, megjegyezve, hogy ő maga is komposztál a társasház kertjében, a komposzttal pedig az épület előtt lévő vadkörtefát segíti a növekedésben.

Csernyi László májusban, a program indulásakor két ládát kapott. Azt mondja, annak ellenére, hogy a komposztálás időigényesebb, és nem is olyan kényelmes, mint zsákokba rakni a zöldhulladékot, mindenképpen megéri. Arról is beszélt, hogy a ládák környékén nincsenek kellemetlen szagok, és nagyon jónak tartja a kezdeményezést.

Hasonlóan gondolja Májer Beáta is, aki egy hétlakásos társasházban lakik. “Nálunk három láda van, és mindenki nagyon lelkes. Örülök, hogy kihasználtuk ezt a lehetőséget. Amikor átvettük a kereteket, volt egy előadás is, ahol elmondták, hogyan komposztáljuk” – idézte fel az eseményeket.

Horváth Istvánné az egyik társasház közös képviselője. Ők nemrég adták be az igényüket, a Zuglói Lapoknak pedig hangsúlyozta, hogy szívesen bekapcsolódnának a programba.

A komposztkereteket szeptember 14-ig lehet igényelni az önkormányzat ügyfélszolgálatán személyesen, vagy egy online kérdőív kitöltésével, amelyet IDE KATTINTVA érhetnek el. A program civil partnere a SZIKE Egyesület, akik a tavaszi alkalomhoz hasonlóan szeptemberben is előadást tartanak a komposztkeretek kiosztásakor a Zuglói Civil Házban. A Komposztprogramról további információkat a 06 1 409 0449-es telefonszámon kaphatnak, vagy írhatnak a gellertm@szike.eu e-mail címre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb