Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hajnali énekszó

Az idei kerületi pedagógus napi ünnepség nagy attrakciója a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szülői kórusának a bemutatkozása volt.

– Az ötletet két éve az iskolai pedagógus napi ünnepség adta – mondta Gesztesi Tóth László orgonaművész és karnagy, a szülői kórus vezetője -, akkor a szülőkkel úgy döntöttünk, hogy egy műsorral kedveskedünk a gyermekeinket oktató pedagógusoknak. Erre a legjobb lehetőséget egy kórus létrehozása kínálta. Az első Nádor termi fellépésünknek pedig akkora sikere volt, amely aztán az elmúlt két évben is összetartott bennünket.

Pedig nem volt könnyű, hisz az a 20-25 szülő, aki részt akart venni benne, csak komoly áldozatvállalással tehette ezt meg. Olyan időpontot, amely mindenkinek megfelelt volna, lehetetlen volt találni, ezért döntöttek úgy, hogy a próbákat péntekenként reggel 7 órára időzítik. A heti egyszeri gyakorlás persze, nagy reményekre nem jogosított, ám az, hogy az iskolai évnyitókon és évzárókon, a karácsonyi és pedagógus napi ünnepségen felléphettek, mindenkit elégedettséggel töltött el.

– Az idei Pedagógus Nap újabb lökést adhat nekünk, hisz ez volt az első alkalom, amikor az iskolánkon kívül is bemutatkozhattunk. Mindenki nagyon izgult, de úgy éreztük, a produkciónk vállalható volt.

A szülői kórus az iskolájuk profiljához igazodva magyarul és angolul szokott énekelni. A résztvevők többsége vagy maga is kórusban énekelt gyerekként, vagy a gyereke tanul valamilyen hangszeren játszani. A Gesztesi családban például az egyik fiú csellózik, a másik meg zongorázik. – Nekünk, szülőknek a legfontosabb, hogy a gyerekeink büszkék legyenek ránk, ha emellett értéket teremthetünk, illetve az iskolánk jó hírét is közvetíteni tudjuk, akkor már megérték a korai kelések.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb