Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Harmadjára tekertek a kerékpárútért

Harmadik alkalommal rendezte meg a CivilZugló Egyesület a Tour de Rákosrendező nevű kerékpáros felvonulást május 29-én.

A résztvevők ez alkalommal is az Örs vezér teréről indultak, majd a polgármesteri hivatalhoz hajtottak, ahol Várnai László, az egyesület elnöke, önkormányzati képviselő petíciót adott át Szabó Rebeka alpolgármesternek.

Az önkormányzatnak és a MÁV-nak címzett levélben leírták, hogy bár a kerület vezetése 2016 tavaszán új járdát létesített a Teleki Blanka út mentén, ám annak burkolata és szélessége miatt ez nem tekinthető szabályos kerékpárútnak, hiába választották ketté egy sárga csíkkal. Várnai László szerint látszik az önkormányzat igyekezete, de még mindig nem elég. Hangsúlyozta, hogy a MÁV még ennyit sem tett az elmúlt évben. Petíciójukban arra kérték az önkormányzatot, hogy a megépített járdával párhuzamosan építsen szabályos kerékpárutat, a MÁV-tól pedig azt szeretnék, hogy a vállalat területén lévő utat és járdát állítsa helyre.

Fotó: Képszerkesztőség

Szabó Rebeka elmondta, Zugló vezetése elkötelezett a mellett, hogy a kerékpárosok minél több biztonságos kerékpárutat használhassanak. Mint fogalmazott, ő is sokat biciklizik, és nap mint nap tapasztalja a problémákat. A kerékpárút-hálózat tudatos, hosszú távú fejlesztése érdekében Zugló együttműködik a Magyar Kerékpárosklubbal is. A tervek szerint közösen alakítják ki azt a stratégiát, ami alapján elkezdődhet Zugló kerékpárforgalmi hálózati tervének kidolgozása.

A kerékpáros felvonulás résztvevői a Pétervárad utcából Rákosrendezőre vonultak, ezt követően a Városligetbe mentek, hogy felhívják a figyelmet arra a tervre, amely megszüntetné az Olof Palme sétányt. A rendezvény egy koncerttel ért véget.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb