Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hárman Zuglóból négy érmet is szerezhetnek

Szabó Gabriella mellett Vasbányai Henrik és Mike Róbert is helyet kapott a Rióba utazó evezősök keretében.

Storcz Botond szövetségi kapitány eldöntötte, az elnökség pedig jóváhagyta, hogy mely kajakosok és kenusok képviselhetik majd a magyar színeket a riói olimpián. Az augusztusi ötkarikás eseményre 15+3 fős csapat utazik majd, mely létszám meghaladja a négy évvel ezelőtti londoni létszámot. Ráadásul 2012-ben a 13 fős magyar csapat három számban nem indult, ugyanakkor Rióban minden számban rajthoz állnak majd az egységek.

Londonban kajakosaink és kenusaink a kisebb létszám és kevesebb futam ellenére is összesen hat érmet szereztek, így nem túlzott elvárás a Rióban rajthoz álló egységektől, hogy mindnyájan döntőbe jussanak, és legalább öt érmet szerezzenek. Az indulók és az éremesélyes versenyzők között több zuglói sportoló is akad.

A kerület Díszpolgára, a Pekingben ezüst-, Londonban pedig aranyérmes Szabó Gabriella két számban is rajthoz áll majd az olimpián. Régi párjával, Kozák Danutával a kajak kettesek 500 méteres versenyében abszolút aranyesélyeseknek számítanak. Ebben a számban az elő- és középfutamokat augusztus 15-én, a döntőt pedig 16-án rendezik. Gabi a négyes hajóban is helyet kapott, melyben Kozák Danutával, Csipes Tamarával és Fazekas-Zur Krisztinával közösen próbálja meg megvédeni Londonban nyert olimpiai bajnoki címét.

A férfiak mezőnyében a zuglói vonalat a KSI SE két kiváló kenusa, Vasbányai Henrik és Mike Róbert képviselik. Henrik, miután a hazai válogatón kétszer is legyőzte a szám koronázatlan királyát, az olimpiai bajnok Vajda Attilát, előbb a kenu egyesek ezer méteres számában áll majd rajthoz, melynek elő- és középfutamait augusztus 15-én rendezik, a döntője pedig augusztus 16-án lesz, ezt követően pedig Robival párban a kenu kettesek ezer méteres számában is megpróbálkozik az éremszerzéssel. Ebben a számban az elő- és középfutamokat augusztus 19-én, a döntőt pedig augusztus 20-án rendezik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb