Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Határozat megfigyelési körzet elrendeléséről

Tárgy: megfigyelési köret elrendelése

A Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának elsőfokú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági jogkörében eljárva meghoztam a következő

HATÁROZATOT.

Budapest II., X., XIII., XIV. kerületeinek a mellékelt térkép alapján meghatározott területeire megfigyelési körzetet rendelek el magas patogenitású madárinfluenza megállapítása miatt a kitörési pont (N47.445050,E19.036856) körüli 10 km sugarú körben.

A megfigyelési köretbe tartozó baromfitaró gazdaságokra és háztáji udvarokra az alábbi intézkedéseket rendelem el:

1. A megfigyelési körzet intézkedéseiről az érintett terület lakosságát a helyben szokásos módon értesíteni kell.

2. A nagylétszámú baromfiállományokat fajonként, hasznosítási irányonként és korcsoportonként számba kell venni.

3. A megfigyelési körzetben tilos a baromfi vagy más, fogságban tartott madarak vásárainak, piacainak, kiállításainak, vagy egyéb csoportos bemutatásának, versenyének a rendezése.

4. A megfigyelési körzetre elrendelt intézkedéseket további rendelkezésemig – de a fertőzött gazdaságnak takarítása és fertőtlenítése befejezésének napjától számított legalább 30 napig – fenn kell tartani. Az intézkedések feloldásáról határozatban intézkedem.

Jelen határozat ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály főosztályvezetőjének (1135 Budapest, Lehel u. 43-47.) címzett, de a Hivatalomhoz – mint elsőfokú hatósághoz – két példányban benyújtott fellebbezéssel lehet élni.

A fellebbezés elektronikus úton történő benyújtására nincs lehetőség. A határozat a fellebbezésre való tekintet nélkül azonnal végrehajtandó.

Az erről szóló hirdetmény IDE KATTINTVA tekinthető meg. A madárinfluenza betegségről IDE KATTINTVA részletesen olvashat.

Letölthető dokumentum:

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb