Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Határozatképtelenség miatt elmaradt a testületi ülés

Határozatképtelenség miatt maradt el a zuglói képviselő-testület rendkívüli ülése, ahol széles nyilvánosság előtt az Angol utca 28. – Egressy út 106. és az Egressy út 102-104. szám alatti önkormányzati tulajdonú beépítetlen ingatlanok egyben értékesítéséről kellett volna dönteni. A telekeladás Hadházy Ákos valótlan állításai miatt került az érdeklődés középpontjába.

Nem jelent meg elegendő képviselő a nyári szabadságolások idején összehívott rendkívüli testületi ülésen, amelyen az Angol utca 28. – Egressy út 106. és az Egressy út 102–104. szám alatti önkormányzati tulajdonú beépítetlen ingatlanok egyben eladásáról kellett volna határozni. Az ülés elnapolását követően a Zugló fejlesztése szempontjából fontos döntés szeptember 2-án kerül ismét a testület elé. Ekkorra minden bizonnyal mindenki hazatér a nyaralásból és a lehető legmagasabb képviselői részvétellel, átlátható módon hozható meg a döntés. Az addigi idő viszont elegendő ahhoz, hogy a kerület lakói megismerjék az ingatlan eladással kapcsolatos valóságot.

Az Egressy úti és Angol utcai ingatlanok értékesítése az elmúlt napokban vált közbeszéd tárgyává, miután Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a média nyilvánosságát használta fel állításai megjelentetésére, amelyek a 2013 óta már többször meghirdetett, azonban érdemi ajánlat hiányában megmaradt telkekre vonatkoztak.

Mint Horváth Csaba polgármesterétől megtudtuk az ingatlanok pályázati úton történő egyben értékesítéséről legutóbb idén februárban döntött a városvezetés, melynek a minimális vételárát 709 millió forint plusz ÁFA-ban állapították meg.

Horváth Csaba Hadházy Ákos vádjaira reagálva kiemelte, a korábban 838 millióra tartott telkek árát azért kellett csökkenteni, mert az a tényleges piaci ár fölött volt és ennyiért többszöri meghirdetés után sem volt érdeklődő. Nincs szó semmilyen mutyiról, az új 709 milliós minimum árat független értékbecslők állapították meg.

A pályázati kiírásra végül egy érvényes ajánlat érkezett. A pályázó a két telekért együttesen 709 600 100 forint plusz ÁFA vételár-ajánlatot adott. Hadházy azon utalására, hogy az egyetlen ajánlattevő Tiborcz István egykori üzlettársa, márpedig velük nem szabadna üzletet kötni, Zugló polgármestere azt mondta: a kormányzattal szembeni politikai indulataik valószínűleg azonosak, de egy helyhatóságot ezek nem vezérelhetik. Egy önkormányzat nem dönthet politikai alapon, hanem csakis a jogszabályok szerint, máskülönben köztörvényes bűncselekményt követ el.

Horváth Csaba nyílt levélben szólította fel Hadházy Ákost, hogy miután valótlan állításokkal igyekezett megtéveszteni a zuglóiakat és lejáratni Zugló Önkormányzatát, augusztus 18-án délig kérjen bocsánatot, különben a kerület jó hírnevének megőrzése érdekében feljelentést tesz.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb