Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu
szeptember 24. vasárnap, Gellért

Hirdetmény lakásrendelet módosításának véleményezéséről

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletének szabályozásáról szóló 37/2016. (VII. 6.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) célja, hogy az Önkormányzat tulajdonában álló lakásállományra vonatkozóan a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény keretein belül a lakások bérleti viszonyait szabályozza.

Az Ör. számos fontos újítást vezetett be a korábbi rendszerhez képest, mely jelentősen hatékonyabbá, igazságosabbá és átláthatóvá teszi a kerületi polgárok számára az önkormányzati lakáshoz jutás feltételeit, illetve fontos intézkedéseket tartalmaz a lakásvesztés megelőzése érdekében.

Az Ör. 2017. május 25-én tárgyalt és elfogadott módosítását követően további pontosítási, finomítási igény fogalmazódott meg.

Az egyes módosításokat táblázatos formában az előterjesztés melléklete tartalmazza (2. számú melléklet), bemutatja a hatályon kívül kerülő szövegrészeket, és a helyébe lépő új normaszöveget.

Az Ör. alább közzétett tervezetével kapcsolatos esetleges véleményüket legkésőbb 2017. szeptember 18. napjáig az Önkormányzattal közölni szíveskedjenek.

Letölthető dokumentumok:

Megosztás

Hozzászólások lezárva.