Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kamera rögzítette a plakátrongálókat

Ismeretlenek a városháza 12 tájékoztató plakátját és molinóját lopták el, illetve rongálták meg, amelyek az önkormányzatokat sújtó kormányzati megszorításokra hívják fel a figyelmet. Az esetet a térfigyelő kamera rögzítette.

Tájékoztató kampányba kezdett Zugló, hogy felhívja a figyelmet az önkormányzatokat sújtó kormányzati megszorításokra, amely során a kabinet a tavalyi 5 milliárd után 2021-ben várhatóan 7 milliárd forintot von el a XIV. kerülettől mindenféle kompenzálás nélkül.

Az akció részeként január utolsó hétvégéjén az önkormányzat a kerület legforgalmasabb pontjain figyelemfelhívó plakátok és molinók kihelyezését kezdte meg, melyek közül rövid időn belül többet is megrongáltak.

Kovács-Csincsák László, a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. ügyvezetője elmondta: az önkormányzat első körben 30 helyre tette ki a tájékoztató anyagot. Közülük nem sokkal a kirakást követően egy szűk körzeten belül ismeretlenek 12 plakátot elloptak, a Bánki Donát utcai molinót pedig megpróbálták letépni. Az esetet a térfigyelő kamera rögzítette.

Az önkormányzat várhatóan feljelentést tesz az elkövetők ellen, akik a kamerák felvételei alapján egyértelműen azonosíthatók.

Kardos Páltól, a Zuglói Önkormányzati Rendészet vezetőjétől megtudtuk, hogy az eset óta a rendész járőrök fokozott figyelmet fordítanak az önkormányzat tájékoztató anyagaira.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt