Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kerekeken gördülő intenzív osztály

Csaknem egy éve állomásozik az Uzsoki Utcai Kórházban a speciális mentőautó, a M. I. C. U. (Mobile Intensive Care Unit). Különleges felszereltsége miatt bármilyen mentési helyzetben biztonsággal bevethető, gyermekeket és felnőtteket is szállíthat. 

Az autón intenzív terápiás szakorvosok és mentő-szakorvosok teljesítenek szolgálatot. Felszereltsége, gyógyszer-ellátása megfelelő arra, hogy egy intenzív osztályt is kialakíthassunk szállítás közben – magyarázta a Zuglói Lapoknak az Inter-Ambulance Zrt. vezérigazgatója. Molnár György hozzátette: fő profiluk nem a közterületi mentés, általában az őrzött betegeket szállítják egyik gyógyintézetből a másikba.

https://www.youtube.com/watch?v=3gKmCYsoVwA

Mivel a kerületben nincs mentőállomás, és a zuglói cég is fontosnak tartotta, hogy autójuk a városrészben állomásozzon, ezért együttműködési megállapodást kötöttek a kórház főigazgatójával. Dr. Cseke Béla, a sürgősségi betegellátó osztály főorvosa elmondta, főleg akkor használják az autót, ha egy másik intézménybe viszik a kritikus állapotú betegeket.

Bár a jármű az Inter-Ambulance Zrt. tulajdonában van, az Országos Mentőszolgálat irányítja. A cég karitatív formában működteti a M. I. C. U.-t, a mentőautó fenntartási költségét a vállalat nyereségéből biztosítják.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb