Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közösséget épít a ”Civilek Uccája”

Huszonöt civil szervezet tevékenységével ismerkedhettek meg azok, akik szombat délután kilátogattak a Csertő parkba, a Zuglói Civil Házba, ahol megnyílt a “Civilek Uccája”.

A szervezők célja az volt, hogy közelebb hozzák a kerületben élőket a Zuglóban működő civil szervezetekhez és az önkormányzathoz. A Zuglói Babahordozó Klub például azt mutatta meg az érdeklődőknek, hogyan használják a különböző hordozókendőket. Dobiné Olasz-Papp Dóra, a Válaszkész Szülők Egyesületének vezetője azt mondta, nagyon jó látni, hogy a kicsiktől az idősekig minden korosztály képviselteti magát a programon.

Amíg a gyerekeket többi között arcfestés várta, a felnőttek szókirakózhattak is. Saller Józsefné férje kártyaklubba jár, onnan szereztek tudomást a ”Civilek Uccájáról”. “A színpadi programok, a zenék is jók, örülök, hogy kijöttünk” – fogalmazott a Zuglói Lapoknak Saller Józsefné. Kerényi János grafikusművész is hasonlóan vélekedett. Mint mondta, a rendezvény szerinte összehozza a családokat, az embereket.

Fotó: Balogh Róbert

“Sokan nem tudják, hogy milyen civil szervezetek működnek a kerületben, milyen problémákat tudnak megoldani. Ezek a szervezetek, társadalmi csoportok hidat képeznek az önkormányzat és zuglóiak között, szerintem ők a demokrácia iskolája. Az a tervünk, hogy hagyományt teremtünk” – jelentette ki Sokacz Anikó civil- és nemzetiségi tanácsnok.

A program fővédnöke Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője volt, védnöke pedig a kerület polgármestere, Karácsony Gergely. Mint fogalmazott, az önkormányzat nem tévedhetetlen, ezért számítanak a civil szervezetek, a városrészben élők tudására. “Nélkülük olyanok lennénk, mint egy félkarú óriás. Zuglóban nagyon aktívak a civilek, igyekszünk egyre több lehetőséget biztosítani számukra. Vannak olyan feladatok is, amelyeket együtt kell megoldanunk. A közös munka eredménye például a Virágzó Zugló program és a közösségi kert is” – magyarázta a polgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb