Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Különösen értékes munkát végeznek Zugló civil szervezetei

Civil szervezetek és magánszemélyek munkáját díjazták február 11-én, a civilek világnapja alkalmából megtartott ünnepségen.

Az önkormányzat négy éve ünnepli és jutalmazza a kerületben működő civil szervezeteket. Idén a Studium Generale Zuglói Egyesület, a Meseház Gyermek Alapítvány, Kiss Erzsébet, a Borostyán Nyugdíjas Klub vezetője, Békássy Csaba helytörténész, valamint dr. Szentpétery Félix, az Uzsoki Utcai Kórház nyugdíjas főorvosa, egyben a Zuglói ILCO Egyesület alapítója és patronálója érdemelte ki a Civil Munkáért Díjat. A civil és nemzetiségi tanácsnok különdíját pedig Bondorné Gyurcsi Mária, az önkormányzat Szociális Osztályának vezetője kapta. A díjazottaknak Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok, Hajdu Flórián alpolgármester és Tóth Csaba, Zugló MSZP­-s országgyűlési képviselője adta át a kitüntetést.

A Zuglói Civil Házban megtartott ünnepségen Tóth Csaba köszöntötte a jelenlévőket. Mint fogalmazott, a zuglói civil szervezetek különösen értékes munkát végeznek, nagyon sok terhet levesznek az önkormányzat válláról. – Társadalmi szerepvállalásukkal segítik, hogy egy-egy terület jobban működjön. A kerületben nagy hagyománya van a civil szerveződéseknek, a sport, a kultúra területén is tevékenykednek csoportok, de olyanok is vannak, akik a hátrányos helyzetűeket támogatják. Ezért nemcsak segíteni kell őket, de el is kell ismerni a munkájukat – fogalmazott a képviselő.

Fotó: Képszerkesztőség

Sokacz Anikó is a szervezetek szerteágazó tevékenységét emelte ki. – Idősekkel, családokkal, fiatalokkal, gyermekekkel is foglalkoznak, nélkülük elengedhetetlen a fejlődés – mondta a tanácsnok, aki azt is hozzátette, hogy az ünnepséggel a tiszteletét szeretné kifejezni az önkormányzat, és köszönetet mondanak az erőn felüli önzetlen társadalmi munkáért.

Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola növendékei, a Napsugár Óvoda tánccsoportja, Perczel-Kováts Orsolya előadóművész, a Zugló Dance produkciójával tarkított programon részt vett mások mellett Horváth Zsolt alpolgármester és Pécsi Diána, Bitskey Bence, Hevér László György, valamint Lévai Sándor önkormányzati képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb