Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Különösen értékes munkát végeznek Zugló civil szervezetei

Civil szervezetek és magánszemélyek munkáját díjazták február 11-én, a civilek világnapja alkalmából megtartott ünnepségen.

Az önkormányzat négy éve ünnepli és jutalmazza a kerületben működő civil szervezeteket. Idén a Studium Generale Zuglói Egyesület, a Meseház Gyermek Alapítvány, Kiss Erzsébet, a Borostyán Nyugdíjas Klub vezetője, Békássy Csaba helytörténész, valamint dr. Szentpétery Félix, az Uzsoki Utcai Kórház nyugdíjas főorvosa, egyben a Zuglói ILCO Egyesület alapítója és patronálója érdemelte ki a Civil Munkáért Díjat. A civil és nemzetiségi tanácsnok különdíját pedig Bondorné Gyurcsi Mária, az önkormányzat Szociális Osztályának vezetője kapta. A díjazottaknak Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok, Hajdu Flórián alpolgármester és Tóth Csaba, Zugló MSZP­-s országgyűlési képviselője adta át a kitüntetést.

A Zuglói Civil Házban megtartott ünnepségen Tóth Csaba köszöntötte a jelenlévőket. Mint fogalmazott, a zuglói civil szervezetek különösen értékes munkát végeznek, nagyon sok terhet levesznek az önkormányzat válláról. – Társadalmi szerepvállalásukkal segítik, hogy egy-egy terület jobban működjön. A kerületben nagy hagyománya van a civil szerveződéseknek, a sport, a kultúra területén is tevékenykednek csoportok, de olyanok is vannak, akik a hátrányos helyzetűeket támogatják. Ezért nemcsak segíteni kell őket, de el is kell ismerni a munkájukat – fogalmazott a képviselő.

Fotó: Képszerkesztőség

Sokacz Anikó is a szervezetek szerteágazó tevékenységét emelte ki. – Idősekkel, családokkal, fiatalokkal, gyermekekkel is foglalkoznak, nélkülük elengedhetetlen a fejlődés – mondta a tanácsnok, aki azt is hozzátette, hogy az ünnepséggel a tiszteletét szeretné kifejezni az önkormányzat, és köszönetet mondanak az erőn felüli önzetlen társadalmi munkáért.

Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola növendékei, a Napsugár Óvoda tánccsoportja, Perczel-Kováts Orsolya előadóművész, a Zugló Dance produkciójával tarkított programon részt vett mások mellett Horváth Zsolt alpolgármester és Pécsi Diána, Bitskey Bence, Hevér László György, valamint Lévai Sándor önkormányzati képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb