Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Látássérülteket rehabilitáló központ nyílt Zuglóban

A Szem(l)életmód Rehabilitációs Központ küldetése, hogy segítse a látássérültek önálló életvezetését, emellett nagy hangsúlyt fektetnek az önértékelés helyreállítására. A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének (BULÁKE) célcsoportja a budapesti és Pest megyei 16 éven felüliek.

Az Ilka utca 35. szám alatt megnyílt központban a látássérültek megváltozott élethelyzetének stabilizálásában segítenek a szakemberek, akik a mindennapos tevékenységeket – főzés, varrás, takarítás, öltözködés, tisztálkodás, tájékozódás, számítógép- és telefonhasználat, pontírás-olvasás – tanítják meg.

A fogyatékos emberek világnapján, december 3-án átadott Szem(l)életmód Rehabilitációs Központ ünnepélyes megnyitóján Karácsony Gergely polgármester azt mondta, a képviselő-testület azért biztosított helyiséget az egyesület számára, mert azt gondolják, fontos munkát végeznek, és hálásak a szervezetnek, hogy megkeresték a kerületet. – Zugló régóta nagyon komolyan veszi, hogy segítse a különböző élethelyzetben lévő emberek együttélését, és támogassa azokat, akiknek szüksége van rá – fogalmazott Karácsony Gergely.

Fotó: Képszerkesztőség

Nagy Sándor, a Magyar Vakok- és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke beszédében kiemelte, nagyon fontos a látássérültek folyamatosan megújuló rehabilitációja, és az, hogy egyre több szervezet foglalkozik a tevékenységgel

A rehabilitációs központban, külső terepen és a látássérültek otthonában is tanítják az érintetteket, és a hozzátartozóknak is segítséget nyújtanak a folyamat feldolgozásában. – Pszichológussal is rendelkezik a központunk, hiszen nemcsak az a fontos, hogy újra megtanuljunk közlekedni, vagy olyan készségeket sajátítsunk el, amelyekkel az önálló életvezetésünket tovább tudjuk vinni. Nagyon-nagyon fontos, hogy lelkileg is vissza tudjunk rendeződni – fogalmazott Nyikes Fatime, a BULÁKE elnöke.

Az ünnepélyes megnyitó zárásaként Mikola Gyöngyvér, a központ szakmai vezetője vezette végig a helyiségen a vendégeket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb