Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Lengyel óvodapedagógusok látogattak Zuglóba

A dél-sziléziai Racibórz óvodái jó kapcsolatokat ápolnak a zuglói intézményekkel. A kerületi és a lengyel pedagógusok minden évben felváltva látogatják egymást, hogy új módszerekkel ismerkedhessenek meg.

A Zugló és Racibórz közötti együttműködés 1996-ban kezdődött, amikor az Odera áradása miatt Budapest XIV. kerülete is segítségére sietett a bajba jutott lengyel városnak. A két település barátsága a helyreállítást követően sem szakadt meg. Előbb néhány óvodapedagógus, majd egyre több intézmény épített ki baráti kapcsolatot egymással, amely odáig vezetett, hogy 2008-ban a két önkormányzat is együttműködési megállapodást kötött.

A Racibórz-i kapcsolat azonban az óvodák között a legerősebb. A Meseház óvoda már 1999-ben együttműködést kötött a lengyelekkel, melyhez 2000-ben a Kincskereső, a Napsugár és a Zöld Lurkók, 2006-ban a Herminka, a Cseperedő és a Bóbita óvoda is csatlakozott. Őket követte a Narancs, a Hétszínvirág és a Tündérkert ovi is, így ma már az összes zuglói óvoda bekapcsolódott a programba, amelyhez Racibórz 24 intézménye is csatlakozott.

A két település szakemberei évente felváltva látogatnak egymáshoz, hogy a másik módszereit tanulmányozhassák. Idén a lengyel óvónők április 20-23 között tartózkodnak Zuglóban. Látogatásuk első napján a 14 fős küldöttség mindegyik tagját valamelyik zuglói intézmény látta vendégül, ahol a lengyel szakemberek bepillantást nyerhettek a magyar ovik működésébe.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb