Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Madárodúkat helyeztek ki a kerületben

A Rákospatak partján és a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola udvarán összesen csaknem tizenöt odút helyeztek ki a Magyar Madártani Egyesület önkéntesei.

Az odúkban a madarak nem élelmet kapnak, hanem költhetnek. Nyitható tetejüknek köszönhetően a gyerekek megnézhetik a benne lévő tojásokat, a fiókákat, de a karbantartást is a diákokkal közösen végezzük – mondta Bebesi Zoltán, az egyesület egyik önkéntese.

Fotó: Képszerkesztőség

Az önkormányzat összesen 47 madárodút vásárolt, ezeket folyamatosan helyezik ki a kerület különböző pontjain. A jövő héten a Kaffka Margit Általános Iskolában folytatódik a program.

“Az odúk idén a madarak másodköltését segíthetik, és azt reméljük, hogy jövőre már tudni fogják, hol találják őket, és egyből oda fészkelnek” – magyarázta Szabó Rebeka alpolgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb