Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megalakult Zugló új képviselő-testülete

Zugló új képviselő-testülete október 28-án tartotta első ülését. Az eseményen a képviselők és a polgármester letették a hivatali esküt, Hajdu Flóriánt pedig alpolgármesterré választották.

Az alakuló ülésen dr. Homoki Péter, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati képviselő- és polgármester-választás hivatalos eredményét.

A tájékoztató szerint Horváth Csaba, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP jelöltje 24 873 szavazattal lett Zugló polgármestere.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő-testületben egyéni mandátumot szerzett a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP színeiben Vida Attila, Tóth Attila, Bitskey Bence, Lepsényi László, Rózsa András, Busznyák Imre, Pécsi Diána, Kisné Szivcsovics Nikolett, Szabó Rebeka, Hajdu Flórián, Hevér László György, Sokacz Anikó, Sógor László, Kinisch Andrea és Horváth Zsolt. A kompenzációs lista alapján szerzett mandátumot a Fidesz–KDNP részéről Borbély Ádám, Rozgonyi Zoltán, Szatmáry-Jähl Angela és dr. Varga Péter. Ugyancsak listáról lett képviselő a CivilZugló Egyesülettől Várnai László és a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól Victora Zsolt. A tájékoztatást követően a polgármester és a képviselők letették az esküt.

Horváth Csaba polgármester (MSZP) köszöntőjében kiemelte: a képviselő-testület valamennyi tagjára számít minden olyan kezdeményezés megvalósításában, amely a zuglóiak érdekét szolgálja, elősegíti a városrész biztonságosabbá tételét, fejlődését és zöld jellegének megőrzését.

A testület a polgármester javaslatára nyílt ülésen, titkos szavazással alpolgármesterré választotta Hajdu Flórián (MSZP) egyéni önkormányzati képviselőt. Bitskey Bence, a szavazatszámláló bizottság elnöke elmondta, a választás rendben zajlott, minden voks érvényes volt. A választást követően Zugló új alpolgármestere letette a hivatali esküt.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő-testület határozott még a polgármester és az alpolgármester járandóságáról is. A testület a polgármester illetményét 997 200, míg az alpolgármesterét 897 500 forintban állapította meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb