Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meglepte a táborozókat Horváth Csaba polgármester

A zuglói napközis tábornak a nyolcadik héten két meglepetésvendége is volt. Egy kiváló sportolóval, Szász-Kovács Emesével találkozhattak a gyerekek, és Zugló polgármestere, Horváth Csaba is meglátogatta a táborozókat.

Horváth Csaba személyesen akart meggyőződni arról, hogy az önkormányzat által biztosított napközis táborban minden feltétel adott a jó programokhoz. A polgármester jobbkor nem is érkezhetett volna, hiszen nemcsak a táborozókkal, hanem Zugló egyik díszpolgárával is találkozhatott.

– Már csak egy hét van hátra az iskoláig, ami alapesetben rossz hír lenne a gyerekek számára, ám az ismert egészségügyi helyzet miatt most mindenki nagyon várja az iskolakezdést – mondta Horváth Csaba. – Addig azonban van még néhány nap, amit érdemes kihasználni. Ehhez kívánok minden táborozónak jó időt és jó programokat.

Szász-Kovács Emese, többszörös világ- és Európa-bajnoki érmes párbajtőrvívó 2016-ban a riói olimpián a magyar küldöttség első aranyérmét nyerte. A kiváló sportolót még abban az évben Zugló önkormányzata díszpolgárrá választotta. Emese akkor még a kerületben lakott, innen járt vívni a Vasas Pasaréti úti termébe, vagy éppen a válogatott főhadiszállásának számító Istvánmezei úti csarnokba. A négyszeres olimpiai bajnok – Kulcsár Győző tanítvány – már fiatalon nagy tehetségnek számított, és később is bizonyított. Egyedül az olimpiákkal gyűlt meg a baja, olyannyira, hogy a londoni játékok után azon is elgondolkodott, egyáltalán folytassa-e sportpályafutását. Szerencsére 2013-ban Budapest, azon belül Zugló volt a házigazdája a vívó-világbajnokságnak, amelyen Emese a magyar közönség előtt bronzérmes lett. Ez a siker pedig Rióig lendületet adott neki. Méghozzá akkora lendületet, hogy abból egy fantasztikus aranyérem lett.

– Akár a nyertese is lehetek ennek a vírusnak, hiszen egy évvel több időm maradt a felkészülésre. De ez csak akkor lesz igaz, ha a magyar szövetség úgy dönt, engem indít a pótkvalifikációs versenyen – tette hozzá a sportoló.

Fotó: Balogh Róbert

Szász-Kovács Emese és Horváth Csaba polgármester vitaminos üdítőket osztott szét a gyerekek között, majd az olimpiai bajnok sportoló autogramos fényképekkel is kedveskedett a táborozóknak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb