Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megújult a Róna utca burkolata a Szugló utca és az Erzsébet királyné útja között

2021. szeptember 06-án útfelújítási munkák kezdődtek a Róna utcában, a Szugló utca és a Erzsébet királyné útja között, amely Budapest Főváros Önkormányzata 2020-2023. évi útfelújítási programjának keretében valósult meg a Budapest Közút Zrt. megbízásából. A nyílt közbeszerzés lefolytatása után, a kivitelezési munkákat a SWIETELSKY Magyarország Kft. végezte.

A szakaszon felújították az útpálya burkolatát 2 réteg aszfalt burkolattal, szegélykorrekciók helyén teljes pályaszerkezet cserével, a buszmegállók burkolatát (3 db bazaltbeton burkolattal, 3 db erősített aszfalt burkolattal) és az Uzsoki Utcai Kórháznál lévő parkolók burkolatát. Az útfelújítással érintett szakaszon átépültek a szegélyek, valamint a kapubehajtó csatlakozások, a megállóhelyek környezetében a járdaburkolatok teljes szélességben átépültek. Megvalósult a gyalogos átvezetések akadálymentesítése, átépültek a vakok és gyengén látók segítését biztosító taktilis megállító jelek, továbbá a szegélyeket lesüllyesztették.

Megújult a Róna utca burkolata a Szugló utca és az Erzsébet királyné útja között - fotó

Fotó: Budapest Közút

Átépült a Korong u. – Gyarmat u. között (a páratlan oldalon) a kiemelt szegély alatt húzódó DN 125 öv vízvezeték 76 folyóméteren, a meglévő víztelenítés nem változott, a víznyelőaknák csatornába kötöttek; a szerelvények szintbe helyezése megtörtént.

A gyalogátkelőhelyek megfelelő megvilágítása érdekében a közvilágítás átépítették a szakági tervek alapján. A csomóponti szegélykorrekciók, valamint parkolósávok fülekkel történő lezárása miatt 20 db meglévő víznyelő áthelyeztek.

6 db fa az átépült szegélyek űrszelvényében helyezkedett el, ezért ezen fák kivágására volt szükség. A kivágott fák pótlása a Budapest Főváros XIV. Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló 62/2012. (XI. 30.) számú önkormányzati rendelete alapján történtek. A kivitelezési szakasz zöldsávjában összesen 61 db 16/18 cm törzskörméretű I. osztályú fasori fát telepítettek.

Megújult a Róna utca burkolata a Szugló utca és az Erzsébet királyné útja között fotó

Fotó: Budapest Közút

A következő forgalomtechnikai változások léptek életbe:

  • A teljes szakaszon irányhelyes kerékpársávokat alakítottak ki;
  • a mellékutcákból való kikanyarodás segítése végett a kereszteződések előtt és után parkolásgátló füleket hoztak létre;
  • új gyalogátkelőhelyek létesültek a Gyarmat utca kereszteződésénél, valamint a Szugló utcai csomópont azon ágain, ahol korábban nem voltak.
Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb