Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Méhbarát virágoskert is lesz a Mókavárban

Az egészségügyi helyzetre való tekintettel, elővigyázatosságból március helyett április utolsó hétfőjén tartotta hagyományos családi napját a Zuglói Mókavár Tagóvoda. A több mint egy évtizede zajló rendezvény így a víz világnapja helyett a föld napja közelébe került.

Óvodánkban kiemelt figyelmet kap a fenntarthatóságra való nevelés, és a gyerekeken keresztül a szülők szemléletét is formálni szeretnénk, többek között az ilyen programokkal is – mondta Nászné Szíjjártó Erzsébet tagóvoda-vezető.

Az idei családi nap „A jövőnk a mi kezünkben van” mottót kapta. Ennek szellemében a gyerekek virágot ültettek, felfrissítették a gyógynövényes kiskertjüket, illetve Mecsnóber Melinda természetvédelmi mérnök segítségével egy méhbarát virágoskert kialakítását is tervezik.

A családi nap programjai nemcsak az intézmény jelenlegi, hanem jövőbeli növendékeinek is szóltak. Sok kisgyerek most ismerkedett meg az intézménnyel: számtalan érdekességgel, ügyességi játékokkal, mézbemutatóval, finom ételekkel és sok-sok kedves és barátságos óvodapedagógussal találkozhattak. A programokat – a meséktől az ügyességi játékokig – úgy állították össze, hogy a természetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés, az egészséges táplálkozás és a méhek védelme is helyet kapjon.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb