Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mesékkel segítenek a családok problémáin

A családok, a gyerekek problémáit feldolgozó terápiás mesekönyvet mutattak be a Zuglói Civil Házban, június 27-én. A Családcentrum Alapítvány szakembere által írt Dínópohár című könyvből több zuglói intézmény is ingyenes példányt kap.

Az ezer példányban megjelenő kiadványból ingyen kapnak a kerület önkormányzati fenntartású óvodái, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ, az orvosi rendelők, a védőnők, a könyvtárak, továbbá az alapítvány ötven darabot ajándékoz a határon túli magyaroknak is. A könyv és a hozzá tartozó fejlesztőfüzet játékosan segít megoldani a gyerekek és a családok problémáit.

Fotó: Balogh Róbert

– A mesék a hozzánk forduló családok leggyakoribb gondjaira (túlhallás, dadogás, kistestvér születése, konfliktusok megoldása, környezetvédelem) adnak megoldási lehetőséget – mondta Somogyi Tímea, a Családcentrum Alapítvány családterapeutája, a könyv írója.

A bemutatót Lévai Sándor önkormányzati képviselő, a köznevelési, kulturális, ifjúsági és sport bizottság elnöke nyitotta meg, aki elmondta, három éve került kapcsolatba az alapítvánnyal. Véleménye szerint hiánypótló tevékenységet folytatnak, ezért is fontos, hogy segítsék a munkájukat. Sokacz Anikó önkormányzati képviselő javaslatára a bizottság 800 ezer forinttal támogatta a könyv megjelenését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb