Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mesékről mesélnek a gyerekek

Népek meséi címmel nyílt kiállítás óvodások és kisiskolások gyűjteményéből március 16-án, a Herman Galériában.

Kilencedik éve tart már az együttműködés a Kincskereső óvoda és a Herman Ottó Általános Iskola között. A kapcsolatot annak idején Tóth Nagy Katalin, az óvoda és a zuglói óvodavezetők munkaközösségének korábbi vezetője, illetve Tószegi Attila iskolaigazgató vették fel, akik megállapodtak, hogy a két szomszédos intézmény növendékei minden évben közösen rendeznek kiállítást, amelyek fő témája a környezetvédelem és az irodalom lesz.

Idén ez utóbbi volt a soros, a két intézmény növendékei pedig a népek meséi témakörben végeztek gyűjtéseket. Ennek a többhetes munkának az eredménye az a kiállítás, amelyet a két intézmény gyerekeivel közösen Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nyitott meg március 16-án. “Tavaly is itt voltam ezen a különleges megnyitón, és idén is örömmel vállaltam a felkérést” – mondta a polgármester, megjegyezve, a mesék hozzá is közel állnak. “Mi persze magyar meséken nőttünk fel, és emiatt nagyon érdekes más népek meséit, történeteit megismerni” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Babarczy Andrea óvodavezető és Tószegi Attila iskolaigazgató egyaránt megerősítette, hogy még Zuglóban is példaértékű a két intézmény közötti együttműködés. A Herman Galériában kiállított Népek meséi tárlat április végéig tekinthető meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb