Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mozgalmas évet zártak a kertbarátok

Kirándulásokkal, tanulással, tanítással töltötték az esztendőt a Zuglói Kertbartátok Körének tagjai, akik a december 4-i évzáró ünnepségükön felelevenítették az elmúlt időszak történéseit.

A kertészkedés több mint hobbi, az egy filozófia, egy életszemlélet – mondta köszöntőjében Karácsony Gergely polgármester. – Kutatók bebizonyították, hogy a kertészkedés boldog és hosszú életet eredményez – folytatta, majd azt is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy a tagok által szervezett Kertünk kincsei című program különösen kedves számára.

Ugyanígy vélekedett Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok is, aki szerint a Zuglói Kertbarátok Körének példamutatása elismerésre méltó, tevékenységükért nagyon hálás az önkormányzat.

Fotó: Képszerkesztőség

A szervezet elnöke, Várfoki Tibor elmondta, nagyon jól sikerült az év, programtervük szinte minden tételét megvalósították, és az önkormányzattól is több pénzt kaptak, mint amennyire pályáztak. – Sokat kirándultunk, megtanultunk metszeni, és nagyon büszke vagyok a Kertünk kincsei programra, amelyen idén 420 gyerek vett részt. A kicsik megismerkedhettek a növényekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel, megkóstolták a mustot, és makkot is ültettek, amelyből óvodájuk, iskolájuk udvarában nőhet fa – hangsúlyozta az elnök.

Az évzáró programon az országos szervezet Molnár Sándorné egész éves munkáját elismerő oklevéllel jutalmazta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb