Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nem jutottak négy közé a pólós fiúk

A magyar vízilabda-válogatott ötméteres párbajban kapott ki Montenegró együttesétől. A nyolcaddöntő után kiesett a küzdelmekből a birkózó Kiss Balázs, Papp Márk pedig 13. helyen ért célba 10 kilométeres nyílt vízi úszásban. 

A riói olimpia 11. napján ismét több zuglói sportolóért szurkolhattunk. Közülük a legkiemelkedőbb eredményt Szabó Gabriella érte el, aki Kozák Danutával párban aranyérmes lett a női kajak kettesek 500 méteres versenyében. Ezzel pedig megszerezte a második zuglói aranyérmet is az olimpián.

A nap legfájóbb történése a férfi vízilabda-válogatottunk veresége volt. A zuglói Decker fiúkat soraiban tudó együttes a negyeddöntőben a rendes játékidőben 9-9-re végzett Montenegró ellen, az ötméteres párbajt azonban elveszítette. Így csak az 5-8 hely valamelyikéért játszhat az olimpián.

A KSI-s Vasbányai Henrik a kenu egyesek 1000 méteres versenyében a B döntőben negyedik lett, ám utólag kizárták a versenyből, mert túl közel ment a mellette haladó kenuhoz.

A férfiak 10 km-es nyílt vízi úszásában a BVSC-s Papp Márk kiváló teljesítménnyel a 13. helyen ért célba. A 22 esztendős sportolónak ez volt az első olimpiája.

Kötöttfogású birkózásban a 98 kg-os Kiss Balázs első körben 3-0-ra verte ukrán ellenfelét, majd a nyolcaddöntőben 5-3-ra kikapott svéd riválisától. Mivel a következő körben a svéd is vereséget szenvedett, Balázs elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb