Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Óbudára vonultak a zuglói kerékpárosok

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a CivilZugló Egyesület a Túr de Rákosrendező elnevezésű kerékpáros felvonulását. A szervezők demonstrációjukkal a budapesti kerékpárutak állapotára, a Rákosrendezőn átvezető kerékpárút hiányára és a biciklis közlekedés előnyeire kívánták felhívni a figyelmet.

A menet idén is az Örs vezér terei gombától indult, azonban most a végcél nem Rákosrendező, hanem a zuglói önkormányzat tulajdonát képező, évek óta kihasználatlanul álló Római-parti táborozóhely volt, ahol zenekar és gulyásleves fogadta a bringásokat. Az esemény kapcsán Horváth Csaba polgármester is felkereste a Királyok útjai zuglói tulajdonú ingatlant.

Ebben az évben a demonstrálók nem vonultak az önkormányzat épületéhez, így elmaradt az ott szokásos bicikliemelés, viszont Rákosrendező pályaudvarnál megtartották a hagyományos kerékpárfektetést és felolvasták a MÁV vezetésének címzett petíciójukat. Ebben arra szólították fel a vasúttársaságot, hogy építsék meg a saját területükön áthaladó, Zuglót Angyalfölddel összekötő kerékpárutat. Ha ezt nem teszik meg jövőre a MÁV vezérigazgatója lakhelyéhez vonulnak tiltakozni.

Várnai László önkormányzati képviselő, a CivilZugló Egyesület vezetője elmondta: minden évben igyekeznek valamilyen újdonsággal szolgálni a demonstráción résztvevőknek. Az idei a felvonulók Zuglóban folyamatosan haladtak, mert útvonalukon nem volt olyan hely ahol valamilyen probléma miatt figyelemfelkeltő célzattal meg kellett volna állniuk.

Az egyesület vezetője kiemelte, ebben az évben azért választották felvonulásuk végállomásául az önkormányzat Királyok útjai ingatlanját, hogy megmutassák az érdeklődőknek a 14 éve bezárt, parlagon heverő, milliárdos értékű telket, ami iránt az utóbbi időben megnőtt a vásárlói érdeklődés. Egyesületük viszont nem szeretné, ha az önkormányzat értékesítené a területet, inkább az a céljuk, hogy közösen találják ki, miként lehetne a zuglóiak javára hasznosítani a létesítményt.

Fotó: Balogh Róbert

Horváth Csaba polgármester Várnai László aggodalmainak eloszlatására kijelentette, Zugló önkormányzata nem kívánja értékesíteni sem most, sem a jövőben a Királyok útja 315. szám alatti ingatlanját. A városvezetés a területet sport és rekreációs célokra szeretné használni.

A polgármester megjegyezte, jelenleg a telken semmilyen fejlesztést nem lehet megvalósítani, mert Óbuda-Békásmegyer önkormányzata korábban építési és változtatási tilalmat rendelt el erre a részre. Most várható döntés arról, hogy lehetővé teszik a zuglói önkormányzatának a telek sport és rekreációs célú hasznosítását.

Horváth Csaba kiemelte, szakembereket kért fel, hogy készítsék el a terület hosszú távú fejlesztési koncepciót, mert az önkormányzat jelenlegi gazdasági helyzete nem teszi lehetővé, hogy rövid idő alatt több száz millió forintot költsön erre a vagyontárgyára, viszont évente 15-20 millió forintos ráfordítás elképzelhető.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb