Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Olimpiai bajnok diákok

A téli olimpiáról hazaérve középiskolájukról sem feledkeztek meg a Liu-testvérek, akik friss aranyérmesként látogatták meg a zuglói Csanádi Gimnázium és Általános Iskola diákjait február 28-án.

A váltóarany mellett egyéniben két ötödik és egy nyolcadik helyezést elérő Liu Shaolin Sándor két éve érettségizett, míg szintén olimpiai bajnok öccse, Liu Shaoang idén fejezi majd be középiskolai tanulmányait a zuglói intézményben. Az Őrnagy utcai iskola tornatermét szerdán zsúfolásig megtöltötték a diákok, ahol élőben halhatták a Liu-testvérek és edzőjük, Bánhidi Ákos élménybeszámolóját.

– Fantasztikus olimpia volt, főleg így, hogy a végén sikerült feltennünk az i-re a pontot – fogalmazott Liu Shaolin Sándor. – Nagyon jó érzés, hogy itthon ennyi embernek tudtunk örömet szerezni.

Fotó: Képszerkesztőség

Öccse, Liu Shaoang azt emelte ki, hogy minden olimpia más, egyben lenyűgöző, amit csak az érez igazán, aki ott élheti át a pillanatait. – Már az is nagy dolog, ha valaki kint tud lenni egy olimpián, hát még az, ha onnan bajnokként térhet haza – tette hozzá.

– Nagyon büszke vagyok, hogy olyan fiatalemberekkel lehettem ott az olimpián, mint Sanyiék, akik nemcsak sportolóként, hanem sportemberként is kivívták a világ tiszteletét – hangsúlyozta Bánhidi Ákos.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb