Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Piknik a felelős állattartás jegyében

A kutyák mellett amerikai szalagos ölyvvel, afrikai uhuval, emuval, nyuszival, kacsákkal és kiscsirkékkel is találkozhattak azok, akik május 13-án kilátogattak a Pillangó parkba. Az V. Sugárzoo Pikniken a felelős állattartás állt a középpontban.

A már hagyománnyá vált programnak két célja van: az egyik, hogy az emberek megismerjék a kedvtelésből tartott állatok valódi igényeit, tulajdonságait, felelősséget vállaljanak kedvenceikért, a másik, hogy a kerületben élőknek családi kikapcsolódást nyújtsanak a parkban. Szabó Rebeka alpolgármester a kutyafuttatók közösségi tervezésével kapcsolatban elmondta, hogy az EB OVO Egyesülettel közösen végigjárják a futtatókat, felmérik az állattartók és a környéken élők igényeit. A tervek szerint ősszel kerül a képviselő-testület elé az az előterjesztés, amely a futtatókkal kapcsolatos változtatások javaslatait tartalmazza. Egy ingyenes kiadványt, kisokost is szeretnének, amiben minden fontos, kutyákkal kapcsolatos információt összegyűjtenek.

Fotó: Képszerkesztőség

A programon a városi kutyaetikettről, a futtatói tapasztalatokról, az ivartalanítás fontosságáról is hallhattak előadást az érdeklődők. A gyerekek a kiscsibékkel, kacsákkal, emukkal, nyuszikkal, hibrid ölyvvel, afrikai uhuval is, a kihívásra vágyók pedig tombolaszelvényt kaptak, ha mind a 22 kiálló sátrát végigjárva, ott a feladatokat megoldva megszerezték a pecséteket, de idén sem marad el a kutyák trükkversenye, és szépségversenye.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb