Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Remek találkahely lesz a most elkészült tér

Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője átadta a Varsó utca – Thököly út sarkán épített új teret. A Zöld Zugló program keretében megvalósult 1000 négyzetméteres terület zöldfelülete a korábbinál két és félszer nagyobb.

Horváth Csaba beszédében kiemelte: fél évvel ezelőtt a Varsó utca Thököly úti végénél még nem volt tér, a területet egy széles járda és parkoló autók foglalták el. Az új tér ritkaságszámba megy, mert megépítésével a gyalogosok számára foglaltak vissza területet az autósoktól. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az emberek az új közterületet hamar megszeretik, és a Bosnyák térhez, az Örs vezér teréhez, vagy éppen a Hősök teréhez hasonlóan a zuglóiak és az idelátogatók kedvenc találkozóhelye lesz.

Tóth Csaba azt mondta: a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság ellenére is folytatják a Gondoskodó, a Fejlődő, a Biztonságos és a Zöld Zugló pillérekre épülő programjukat. Ennek keretében épült meg a Varsó utca – Thököly út sarkán a kerület legújabb tere is, amely egy olyan közösségi tér, ahol a zöldfelületet a korábbi két és félszeresére növelték.

Hajdu Flóriántól, a fejlesztésekért felelő alpolgármestertől az új, még névtelen térről megtudtuk, hogy a felülete 1000 négyzetméter, kialakítása pedig 130 millió forintba került. A munkálatok során a meglévő aszfaltburkolatot nagyméretű gránit térkőre cserélték. A téren fa ülőfelületű betonpadok és ülőkockák várják a pihenni vágyókat. Ezeket a pihenőhelyeket vizuálisan nagyméretű, egyedi kialakítású, áttört fémpanelek választják el a forgalmas közlekedési csomóponttól. Emellett a térre új kandeláberek, hulladékgyűjtők és kerékpártámaszok is kerültek.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a téren a meglévő fasor megtartása mellett többszintű növényfelületet alakítottak ki. A téren ivókút is működik majd, amint a Vízművek a megigényelt bekötést elvégzi.

Hajdu Flórián arról is tájékoztatott, hogy a tér kialakításán túl a Varsó utca Thököly út – Bácskai utca közötti szakaszán is folynak fejlesztések. Itt a közvilágítás már megújult és a járdákat is rendbe tették. Amint ezen az útszakaszon befejeződik a közművek korszerűsítése, revitalizálják az útszakasz zöldfelületét is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb